"eläkeläisten elokuvakerho"

HOPEATÄHTI

Hopeatähti tarjoaa uutuuksia, klassikoita sekä laatuelokuvia aikuiseen makuun. Kerhon toimintaan sisältyy taiteilijavieraita ja keskustelua.

Kerholla ei ole erillistä jäsenmaksua, vaan maksu on elokuvakohtainen. Lippujen hinnat elokuvasta riippuen 6-8€. Elokuvakerhon esitykset pidetään Kino Kuvakukossa (Vuorikatu 27).

Hopeatähden omille sivuille pääset napsauttamalla tätä

KEVÄTKAUSI 2022

Perjantai 18.2. klo 12 & klo 15: WEST SIDE STORY

Tiistai 1.3. klo 13: PIEMONTEN TRYFFELINMETSÄSTÄJÄT

Tiistai 8.3. klo 13: GULED & NASRA

Tiistai 22.3. klo 13: BELFAST

Tiistai 12.4. klo 13: SANKARI

Iran/ Ranska 2021. Draama. Tekstitys suomeksi. 127 min. K7. 8 €

Ohjaus: Asghar Farhadi. Pääosissa: Amir Jadidi, Mohsen Tanabandeh, Fereshteh Orafaiy.

– ”Sankarina pitäminen voi pilata ihmisen elämän.” /Elokuvan ohjaaja Asghar Farhadi

Rahim (Amir Jadidi) on vankilassa maksamattoman velan takia. Kun suunnitelma velan kuittaamiseksi menee pieleen, saa hän yllättäen julkisuutta. Yrittäessään palauttaa oman ja perheensä maineen, on hänen oikaistava väärinkäsitys, joka on pahasti riistäytynyt käsistä. Elokuvan on käsikirjoittanut ja ohjannut kaksinkertainen Oscar-voittaja Asghar Farhadi.

SANKARI-elokuva jakoi viime vuonna Cannesin Grand Prix-palkinnon yhdessä suomalaiselokuva Hytti nro 6:n kanssa. Sankari saapui Suomen elokuvateattereihin keväällä 2022.

– ” Sankari avautuu katsojan eteen kuin kääröltä rullattava loistelias persialainen matto”/Kino Tavast

Tiistai 26.4. klo 13: MOTHERING SUNDAY (”ÄITIENPÄIVÄ”)

Englanti 2021. Tekstitys suomeksi. 110min. Ikäraja: tulossa. 8 €    

Ohjaus: Eva Husson. Pääosissa: Odessa Young, Josh O’Connor, Olivia Colman, Colin Firth,Sope Dirisu, Glenda Jackson.

”Upea, kiihkeä, taidokas!”  –Daily Mail  

Lämmin kevätpäivä vuonna 1924.  Yläluokkainen isäntäväki herra ja rouva Niven (Colin Firth ja Olivia Colman) ovat lähteneet äitienpäiväksi kyläilemään. Taustaltaan orpo sisäkkö Jane Fairchild (Odessa Young) on jäänyt yksikseen. Niinpä Janelle ja hänen naapurustossa asuvalle rakastetulleen avautuu harvinainen tilaisuus viettää aikaa yhdessä.

Janen rakastettu Paul (Josh O’Connor) on läheisen kartanon poika. Heidän välillään on yhteiskuntaluokkien välinen kuilu, minkä lisäksi Paul on kihloissa toisen naisen, perhetuttaviensa tyttären kanssa. Yllättävä käänne tuona päivänä muuttaa kuitenkin Janen elämän suunnan, lopullisesti. Elokuva perustuu Graham Swiftin palkittuun menestysromaaniin vuodelta 2016.

Ohjelmamuutokset mahdollisia. Järj. Alueellinen elokuvakeskus ISAK ry.

Lipunmyynti suoraan ovelta n. ½ tuntia ennen esityksen alkua, jollei toisin mainita. Lisätietoja: www.isakry.fi (ks. alavalikko ”Hopeatähti-kerho”)

LIPUT suoraan ovelta, lipunmyynti avautuu n. ½ tuntia ennen esitysten alkua. Maksutapa: käteinen./p>

Lisätiedot, esitteet: Kino Kuvakukko, Vuorikatu 27, Kuopio. Tiedustelut: ISAK ry 050 338 3640 tai Kino Kuvakukko 044 718 2470 . Järjestäjä: alueellinen elokuvakeskus ISAK ry