TILOJEN VUOKRAUS

Monipuolinen, edullinen tila yleisötilaisuuksien järjestämiseksi Kuopion ydinkeskustassa. 330 istumapaikkaa vuokrataan yksityisiin ja yleisiin tilaisuuksiin.

AV-tekniikka:

NEC 2K-digitaalinen projektori

35 mm:set ja 16mm:set filmiprojektorit

Digital Dolby Surround EXE 6.1.-äänentoistojärjestelmä

bluRay, -DVD, VHS, videotykki

piirtoheitin

kannettava tietokone

Vuokrahintaan kuuluu aina sali, Kuvakukossa oleva tekniikka sekä teknisen henkilökunnan palvelut. Miehitys yksi henkilö, joka vastaa tilan tekniikasta. Vuokrahinta sisältää elokuvan rahtikulut. Yleisövalvonta ja yleisötilaisuuksien järjestämiseen liittyvät luvat ynnä muut vastaavat ovat järjestäjän vastuulla. Aulatilan ja keittiön käytöstä ei peritä erillistä maksua.

Vuokrahinta ei sisällä mahdollisia elokuvavuokria tmv. kolmannen osapuolen kanssa sovittavia kuluja.

Kuvakukkoa ei vuokrata kaupallisiin elokuvaesityksiin.

Hinnasto (alk. 1.1.2021)

3 tuntia = 420€ (338,73€ + alv. 81,27€), aamu- ja iltapäivät arkisin

3 tuntia = 502€ (404,86€ + alv. 97,14€), illat, viikonloput (saatavissa rajoitetusti)

Ylimääräisistä tunneista sovitaan erikseen = 168€/tunti (135,49€ + alv. 32,51€)

Poikkeuksena tähän hinnastoon: elokuvakulttuuria, mediakasvatusta sekä lasten ja nuorten kulttuuria edistävät tilaisuudet ja elokuvaesitykset, jotka toteutetaan yhteistyössä Kino Kuvakukon kanssa. Yhteistyötilaisuudet neuvotellaan aina tapauskohtaisesti erikseen.

Lisätietoja: Kino Kuvakukko, elokuvatoiminnan ohjaaja Paul Staufenbiel, s-posti: paul.staufenbiel(ät)kuopio.fi, tel. 017- 182 470,
0447-182 470 Vuorikatu 27 70100 Kuopio

Laatukriteerit

Kino Kuvakukon laatukriteerit asiakkaan kannalta päivitetty 17.11.2009

Sijainti

Kino Kuvakukko sijaitsee Kuopion ydinkeskustassa, osoitteessa Vuorikatu 27. Lähin parkkipaikka (maksullinen) sijaitsee viereisessä korttelissa ja toripysäköinti on kävelymatkan päässä elokuvateatterista. Maakunnasta on helppo tulla Kuvakukkoon, sillä linja-autoasema ja rautatieasema ovat kävelymatkan päässä. Elokuvateatterissa on pyörätuoliliuskat ja pistorasioita salissa, joihin voi kytkeä mahdolliset apuvälineet.

Ohjelmistopolitiikka

Kuvakukko tarjoaa laadukkaita ja monipuolisia elokuvaelämyksiä laatuelokuvien ystäville. Kino Kuvakukko toimii tilana, jossa voi järjestää elokuva-alaan liittyviä tapahtumia: elokuvaesityksiä, elokuvafestivaaleja, yksittäisiä elokuvatapahtumia, koulutus- ja luentotilaisuuksia esim. alueella tuotettujen elokuvien esityksiä, joilla ei ole mahdollisuutta päästä yleiseen elokuvateatterilevitykseen. Ohjelmiston laadinta tapahtuu paikallisesti, joka mahdollistaa suorat kontaktit asiakasryhmiin.

Kuvakukon oma ohjelmisto

Tavoitteena on tuoda esille laadukkaita elokuvia, jotka eivät välttämättä kaupallisessa ohjelmistossa tulisi esitettäväksi Kuopioon.

Päiväkoti-ikäisten esitykset

Pyrkimyksenä on kasvattaa tulevaa elokuvayleisöä järjestämällä elokuvaesityksiä päiväkoti-ikäisille lapsille maksutta. Tällä hetkellä Kuopion elokuvatoimisto järjestää yhteistyössä ISAK ry:n kanssa kaksi kertaa vuodessa elokuvaesityksiä päiväkotilapsille. Tammikuussa Pakkaspäivät -tapahtumakokonaisuuden yhteydessä Pakkaskino -tapahtuman sekä syksyllä Vilimit- elokuvatapahtuman yhteydessä erillisiä esityksiä suunnattuna suoraan päiväkodeille. Elokuvien valinnassa tehdään yhteistyötä päiväkotien kanssa. Elokuvayhteyshenkilöt ovat valitsemassa päiväkoti-ikäisille lapsille esitettäviä elokuvakokonaisuuksia. He ovat antaneet työpanoksensa elokuvaesitysten käytännönjärjestelyihin. Päiväkodeille suunnattuja elokuvaesityksiä on järjestetty Kino Kuvakukon lisäksi Petosen kaupunginosassa Kallaveden yläasteen auditoriossa.

Kouluikäisten esitykset

Kuopion koululaisille on järjestetty kaksi kertaa vuodessa elokuvaesityksiä maksutta. Myös nämä esitykset ovat olleet tapahtumakokonaisuuksien yhteydessä (käytännössä viime vuosina keväällä "Extra-Vilimit" -tapahtuman yhteydessä sekä syksyllä Vilimit -elokuvatapahtuman yhteydessä). Tavoitteena on ollut, että kaikilla ikäryhmillä on ollut mahdollisuus päästä elokuviin maksutta kerran vuoden aikana. K9-korttilaisille tarkoitettuja esityksiä on pyritty järjestämään myös kaksi kertaa vuodessa tapahtumien yhteydessä.

Yhteistyö

Itä-Suomen av-kulttuurin koulutus- ja kehittämisyhdistys ISAK ry. Kuopion elokuvatoimisto tekee läheistä yhteistyötä alueellisen ISAK ry:n ylläpitämän alueellisen elokuvakeskuksen kanssa. Käytännössä ISAK ry järjestää Kuvakukossa mm. Hopeatähti-eläkeläisten elokuvakerhon esitykset, Vilimit -elokuvatapahtuman sekä muita elokuva-alaan liittyviä esityskokonaisuuksia. Esitykset monipuolistavat Kuvakukon elokuvatarjontaa. ISAK ry:n kautta ovat yhteydet muihin alueellisiin elokuvakeskuksiin.

Kansallisen audiovisuaalisen arkiston sarja

Kino Kuvakukossa järjestetään yhteistyössä Opetusministeriön alaisen Kansallisen audiovisuaalisen arkiston kanssa keväisin ja syksyisin 7-8 elokuvan esityssarja. Arkiston sarjaan voi jättää toiveita Kuvakukon henkilökunnalle suoraan tai Kuvakukon nettisivujen kautta. Kausikortit sarjaan maksavat 10 euroa ja kortilla näkee kauden elokuvat.

Elokuvakerhotoiminta

Kino Kuvakukossa toimii Kuopion ylioppilaskunnan ylläpitämä elokuvakerho "Hyvät Kuvat". Elokuvakerhon ohjelmiston laadinta tapahtuu myös paikallisesti.

Tekniset valmiudet

Kino Kuvakukossa on elokuvien esityskäyttöön digitaalinen 2K-projektori, 35 mm ja 16 mm filmiprojektorit. Elokuvien äänentoistojärjestelmä on Dolby Digital Surround 6.1. Lisäksi esityslaitteena on videotykki, johon on kytkettävissä VHS- ja DVD- laitteistot ja tietokone. Teatterisalissa on PA-äänentoistolaitteisto keskustelutilaisuuksia, luentoja yms. varten. Teknistä valmiustasoa pyritään edistämään ja kehittämään elokuvateatterien yleisen vaatimustason mukaiseksi. Samalla pyritään seuraamaan elokuvateatterien yleisiä kehitysnäkymiä.

Mainonta ja markkinointi

Tavoitteena on Kuvakukon ohjelmiston mainonta ja markkinointi siten, että se tavoittaa laatuelokuvien yleisön Kuopion ja maakunnan alueelta. Tämänhetkinen tilanne: Kuvakukon uudesta elokuvatarjonnasta ilmoitetaan kauden aikana keskiviikkoisin Viikkosavossa ja perjantaisin Savon Sanomissa Ohjelmisto on esillä internetissä osoitteessa: www.kulttuuri.kuopio.fi/kuvakukko. Savon Sanomien menovinkit -sivuilla www.savonsanomat.fi/menot ohjelmistot ovat myös esillä. Vilimit -elokuvatapahtumasta on kirjoitettu myös kulttuurijulkaisu www.artemix.net -sivuilla. Viikkotiedote julkaistaan kauden aikana maanantaisin lehdistölle ja se lähetetään sähköpostitse Kuvakukon asiakkaille, jotka ovat ilmoittaneet haluavansa tiedotteen sähköisessä muodossa. Ohjelmistoon tulevista elokuvista pyritään järjestämään lehdistölle tarkoitettuja ennakkonäytöksiä aina kun se on filmiliikenteestä johtuen mahdollista. Lisäksi lehdistölle on järjestetty yhteistyössä elokuvakerho Hyvien Kuvien kanssa sekä kevät että syyskauden alussa koko kautta käsittelevä lehdistötilaisuus. Kuvakukon mainosikkunoissa on esillä esitettävien elokuvien julisteet/esitysajat ja tietoa esitettävien elokuvien sisällöstä sekä tulevista elokuvaesityksistä. Henkilökunta toimii myös tiedottajana ja asiakkaiden opastajina elokuvaesitysten suhteen.

Siisteys

Aulatilojen siivouksen suorittaa kerran viikossa Kuopion kaupungin siivoustoimisto, jolta ko. palvelu on ostettu (vuosi 2009). Lisäksi Kuvakukon henkilökunta tarkastaa siivouksen tarpeen päivittäin sekä huolehtii siitä, että asiakkaiden viihtyvyyden kannalta kaikki asiat ovat kunnossa. Konehuone on yksi Kuopion kaupungin työpisteistä. Konehuoneen tulee olla siisti ja pölytön, jotta filmimateriaalin käsittely on asianmukaista. Tarvittavat siivoustoimet suoritetaan myös konehuoneella päivittäin. Kuvakukon piha-alueiden siisteydestä vastaa Kuopion kaupungin tekninen virasto.

Riittävät ennakkohuollot

Elokuvien esityskaluston huoltaminen ja ylläpitäminen tulee suorittaa siten, että tarvittavat viikko-, kuukausi ja vuosihuollot tehdään ajallaan. Tällä toiminnalla pyritään siihen, että Kuvakukon esityslaitteisto on jatkuvasti toimintakunnossa.

Ennen esitystä: ennakkotarkastukset

Ennen elokuvaesitystä elokuvan kunto pyritään tarkastamaan ja ääni testaamaan mikäli se on ajan puitteissa mahdollista. Monesti elokuvien ennakkovalmistelut joudutaan tekemään kiireessä, jolloin ennakkotarkastaminen ei ole mahdollista.

Pääsyliput/ ikärajasuositukse

Pääsylippujen hinnat määräytyvät yleisen elokuvateatterien pääsylippujen hintatason mukaan. Kuvakukossa käytetään SEOLin (Suomen elokuvateatteriliitto) hyväksymiä/ toimittamia elokuvalippuja. Lakisääteisiä ikärajasuosituksia noudatetaan. Henkilökunnalla on oikeus ja velvollisuus tarkastaa tarvittaessa asiakkaan henkilöllisyys, jos ikärajasuosituksen noudattaminen sitä vaatii. Elokuvakohtaiset ikärajasuositukset toimitetaan elokuvatoimistolta teatterihenkilökunnalle tiedoksi.

Hyvä kuvan ja äänen laatu

Elokuvaesitys on yleiset elokuvateatterien esitysnormit kattava. Kuva on tarkennettu ja rajattu oikein, äänen taso on esitykseen sopiva.

Rauhoitetut esitykset

Elokuvaesitykset ovat elokuvatoimiston myymä "tuote", joten esitysten tulee olla asiakkaan kannalta viimeiseen asti hiottuja. Koska konehuoneen äänieristys on huono, tulee henkilökunnan noudattaa erityistä tarkkaavaisuutta konehuoneella teatterisaliin kuuluvien äänien ehkäisemiseksi. Käytännössä siis kovaääninen puhe elokuvaesitysten aikana voi kuulua teatterisaliin ja haitata suuresti asiakkaan elokuvakokemusta. Elokuvaesitysten aikana seurataan jatkuvasti kuvan ja äänen laatua. Mikäli ko. asioissa tapahtuu muutoksia – asia korjataan välittömästi. Filmikopion teknisistä puutteista on ilmoitettava elokuvan levittäjälle ja koneenkäyttäjän tulee raportoida asiasta myös elokuvatoimistolle. Elokuvaesitystilanne "rauhoitetaan" asiakkaita varten. Elokuvaesityksen aikana vältetään henkilökunnan turhaa liikehdintää elokuvasalissa. Mikäli esitys teknisestä tai muuhun siihen verrattavissa olevasta syystä keskeytyy, eikä sitä voida kohtuullisessa ajassa suorittaa loppuun, asiakkailla on oikeus saada pääsylipun hinta takaisin. Pääsylipun hinta pyritään suorittamaan saman tien teatterilla lippukassasta. Siltä osin kuin lippukassan rahayksiköt eivät enää sovellu tasarahapalautukseen asiakkaille, lipunhintojen palautus järjestetään Kuopion elokuvatoimiston kautta. Tuolloin käypänä tositteena oikeudesta lipunhinnan takaisinmaksuun pidetään kyseisen esityksen lipunkantaa lippukassan päivätyllä allekirjoituksella varustettuna.

Turvallisuus

Kuvakukon koneenhoitajalla on järjestysmiehen koulutus. Hänellä on oikeus ja velvollisuus puuttua järjestyshäiriöihin. Kuvakukon ulkoalueiden kunnossapidosta vastaa Kuopion kaupungin tekninen virasto. Mikäli Kuvakukon/elokuvatoimiston henkilökunta huomaa puutteita ko. toiminnassa, on niistä ilmoitettava tekniseen virastoon. Esim. piha-alueen hiekoittaminen, varauloskäyntien esteetön kulku (lumityöt takapihalla), konehuoneen ulkorappusten lumityöt ja hiekoittaminen (tätä reittiä käyttävät mm. Matkahuollon työntekijät tuodessaan ja hakiessaan filmejä).

Paloturvallisuus

Kino Kuvakukossa noudatetaan lakisääteisiä toimia pyrittäessä turvaamaan asiakkaiden turvallisuus myös tulipalon osalta. Käytännössä tämä tarkoittaa mm. sitä, että penkkien päällystyksessä käytetty kangas on paloturvallisuusnormit kattava. Varauloskäytävät on merkitty erillisin poistumisreitin merkkivalokyltein. Kuvakukon salissa ja konehuoneella sijaitsevat vaahtosammuttimet. Aulatilassa on erillinen vesipiste, josta saa välittömästi veden sammutuskäyttöön. Kuvakukon istumapaikkaluku on 330. Yleisöä ei lasketa saliin yli istumapaikkamäärän, toiminta perustuu paloturvallisuussäädöksiin. (Kuvakukossa ei voi olla asiakkaita ns. rappupaikoilla).

Tilausesitykset ja yleisötilaisuudet

Tilausesityksissä noudatetaan Kuvakukon yleisiä toimintaperiaatteita. Asiakaspalvelun monimuotoisuus: opastaminen, käytännön elokuvaesityksen järjestelyt ja jälkityöskentely. Alkoholitarjoilusta tilausesityksen yhteydessä: Kuopion poliisilaitokselle (lupapalvelut) on tehtävä ilmoitus alkoholitarjoilusta vähintään viikkoa ennen tilaisuutta. Ilmoituksessa tulee ilmetä; missä ja milloin tilaisuus järjestetään, tilaisuuden alkamis- ja loppumisajankohta. Ilmoitukseen tulee laittaa myös maininta, että järjestettävä tapahtuma on suljettu tilaisuus (kutsuvieraille). Ilmoituksen hinta on 10€ , jonka maksaa tilaisuutta järjestävä asiakas (tiedot:19.11.2003 Kuopion poliisin lupapalvelusta).

Lisätietoja:

Kino Kuvakukko

Vuorikatu 27, 70100 KUOPIO

puh. 017- 182 470, 0447-182 470

Kulttuurilautakunta on hyväksynyt Kuvakukon laatukriteerit asiakkaan kannalta kokouksessaan 15.12.2004.